Klosterenga

Turens endepunkt denne dagen var Klosterenga i Gamlebyen. Her har det vært både militærforlegning, skøytebane og lekeplass før det nå er blitt en liten skulpturpark. Oslo Sportsplads lå også her fram til 1917.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Apr 2016

Granli

Av Per Sørhaug |

En reminisens av den gamle bebyggelsen på Lambertseter er plassen Seterbråten, som lå ved akebakken "Griser'n" mellom Lambertseter og E6. Griser'n ble den kalt på grunn av lukta fra det nærliggende grisehuset til Granli. Det var hele 59 deltagere på seniorturen fra Lambertseter til Gamlebyen.

23 Apr 2016

Kveldshimmel over Bunnefjorden

Av Lise Henriksen

Et vakkert panorama åpner seg ved Solbukta i Nordre Frogn. Vi ser Bunnefjorden med sine stadig skiftende belysninger. Husklyngen til venstre i bildet, på andre siden av fjorden, heter Linneflauet, og ligger straks nord for Nebba brygge (i Ås kommune). Legg også merke til det store eiketreet - det finnes mange av dem i disse frodige traktene på Nesoddlandet.

24 Apr 2016

Sarabråten brygge

Av Torgeir Stenstad

Mye historikk kommer frem nå som Nøklevann tappes ned. Her lå nok hjulbåten Sara fortøyd, klar for å frakte Heftyes gjester rundt på vannet, og det med kun håndkraft. Til tross for iherdig leting, er ikke selve båten funnet.