Vakre Oppegård kirke på Svartskog

Kirken har friluftsgudstjeneste hver 1. pinsedag, men på grunn av iskald vind, ble den i dag holdt inne i kirken. Kirkestedet er fra tidlig middelalder, het opprinnelig Gierdarud kirke, og var lenge annekskirke under Nesodden. Den nåværende kirken ble innviet 1. november 1876, og er Oppegård kommunes eneste trekirke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Mai 2016

Rugetid ved Dælivann

Av Erik Unneberg |

Denne knoppsvanen hadde reiret sitt i sivbeltet ved Dælivann, og fotografen holdt god avstand for ikke å forstyrre rugingen.

15 Mai 2016

Brygga til Sarabråten og Sarabråten

Av Odd Tore Saugerud |

Ved dagens lave vannstand ligger brygga til Sarabråten godt oppe på tørt land, og det ville vært vanskelig for hjulbåten Sara å legge til der. Bak troner åsen med ruinene etter Sarabråten. I gressbakken opp dit er det fortsatt steinmurer etter serpentinveien opp til Sarabråten og veien bort dit Steinveien kom i land på østbredden av vannet.

15 Mai 2016

Mudderbunn og bekkefar i nordenden av Nøklevann

Av Odd Tore Saugerud

Faret til bekken fra Lutvann er godt synlig i det som var bunnen av Nøklevann, og det samme er faret til bekken fra Rundtjern og småbekker fra østsiden av vannet. Syd for Steinveien stikker det opp rester av parvise påler i en rett linje. Spor etter en gammel skigard fra den tiden veien var i bruk, eller enda tidligere? Det blir spennende å se om veifaret blir merket med blomstrende vass-slirekne når Nøklevann er fylt opp igjen.