Fylkesgrense ved Bjørneputten

Her ved Bjørneputten øverst i Bjønnputtdalen ligger snøen lenge, og med ned mot null grader om natten, blir den liggende noen dager til. Vi står akkurat i Ringerike, mens selve fylkesgrensen går omtrent midt over Bjørneputten ifølge kartet. Her går skiløypa fra Mosjøen til Store Sinnera om vinteren, og i sommerhalvåret er det trillesti her, slik at man kan sykle fra Ringkollen, rundt Gjerdingen til Oslo.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Mai 2016

Stedvis flotte forhold langs Oppkuvvann

Av Fredrik Gade |

Med litt velvilje kan man fortsatt skryte av to kilometer sammenhengende skiføre i løypa på sørsiden av Oppkuvvanna. 1. pinsedag ble denne lengden brukt til å gå totalt seks mil på ski av noen ivrige milslukere som hadde tatt skiene på sykkelen fra Sørkedalen skole helt opp til øverst i Kjagdalen hvor naturreservatet begynner. Rett nord for Langtjern finner man skiføret. Bildet er tatt litt vest for krysset hvor skiløypa går ned på Store Oppkuvvann, rett før solnedgang.

15 Mai 2016

Til siste isflak på Oppkuvvann

Av Fredrik Gade |

Isen på Store Oppkuvvann er i ferd med å forsvinne helt, og kun i vikene sør i vannet er det litt is å finne. I dag ble den ingen vågal tur på is, selv på dette rekordvannet ved foten av Oppkuven. Milsluker Tom Stensaker forteller at 15. mai er normal dato for siste farbare isflak på dette vannet hvor isen ligger ca. seks måneder hvert år. For det neste halvåret anbefales kano for ferdsel på vannene i arka.

08 Mai 2016

Brukbare skiforhold ved Gagnumsetra

Av Fredrik Gade |

Varmen disse dagene tærer hardt på snøen som fortsatt eksisterer, også i høyden. Men her ved Gagnumseter var det litt snø å finne ned mot Heggelivann og Skamræk, hvor isen også har forsvunnet helt. I løypa videre til Store Oppkuvvann er det flere partier med gode forhold. Litt på og av med skia og noen åpne myrer på den 6 kilometer lange strekningen Gagnumseter-Kjagdalen, men den er nok allikevel blant de aller beste for skigåing i Marka nå.