Ennå litt vinter ved Steinbutjern

Stort sett bart også i traktene rundt Ringkollen, men ved Steinbutjern måtte vi trille i de siste restene av is og snø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Mai 2016

Fylkesgrense ved Bjørneputten

Av Oddbjørn Mantor

Her ved Bjørneputten øverst i Bjønnputtdalen ligger snøen lenge, og med ned mot null grader om natten, blir den liggende noen dager til. Vi står akkurat i Ringerike, mens selve fylkesgrensen går omtrent midt over Bjørneputten ifølge kartet. Her går skiløypa fra Mosjøen til Store Sinnera om vinteren, og i sommerhalvåret er det trillesti her, slik at man kan sykle fra Ringkollen, rundt Gjerdingen til Oslo.

15 Mai 2016

Stedvis flotte forhold langs Oppkuvvann

Av Fredrik Gade |

Med litt velvilje kan man fortsatt skryte av to kilometer sammenhengende skiføre i løypa på sørsiden av Oppkuvvanna. 1. pinsedag ble denne lengden brukt til å gå totalt seks mil på ski av noen ivrige milslukere som hadde tatt skiene på sykkelen fra Sørkedalen skole helt opp til øverst i Kjagdalen hvor naturreservatet begynner. Rett nord for Langtjern finner man skiføret. Bildet er tatt litt vest for krysset hvor skiløypa går ned på Store Oppkuvvann, rett før solnedgang.

15 Mai 2016

Til siste isflak på Oppkuvvann

Av Fredrik Gade |

Isen på Store Oppkuvvann er i ferd med å forsvinne helt, og kun i vikene sør i vannet er det litt is å finne. I dag ble den ingen vågal tur på is, selv på dette rekordvannet ved foten av Oppkuven. Milsluker Tom Stensaker forteller at 15. mai er normal dato for siste farbare isflak på dette vannet hvor isen ligger ca. seks måneder hvert år. For det neste halvåret anbefales kano for ferdsel på vannene i arka.