Fluefiske i Gjerdingen

Det er lett å komme til i Gjerdingen, og særlig i nordenden der veien et langt stykke går helt inn til vannet. Tross det, er ikke Gjerdingen mye besøkt av fiskere, og kan by på fine fiskeopplevelser. Her fristes siken like ved Belgen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Aug 1999

Vedsjau til Måneskinsturen

Av Steinar Kjærnsrød

Det går med en del ved til bålet ved Måneskinnsturens hovedrast ved Søndre Heggelivann, og veden må klargjøres før vinteren kommer. Her er det Anders Venbakken i Markatjenesten som beundrer Petter Heim sin nyinnkjøpte bensindrevne stokkekløyver. Det gikk unna med denne!

15 Aug 1999

Elgstøa - låven og vollen

Av Steinar Kjærnsrød

Noen mener det har vært finner på Elgstøa, men sikker bosetning vet man i hvert fall om fra 1780. I nyere tid er det familien til Magnus Elgstøen som har bodd på plassen, og siste oppsitter fra denne familien var Trygve, sønn av Magnus. Under krigen var det D13 forlegning på stedet, og Skiforeningen har satt opp et minneskilt på husveggen i denne anledning.

15 Aug 1999

Elgstøa - hovedhuset og tuntreet

Av Steinar Kjærnsrød

Husene og innmarken på Elgstøa holdes flott i stand av leietakerne til Løvenskiold, og fint er det, for husene og området rundt inneholder viktig kulturhistorie. Mange kjente nordmarkinger har vært innom denne plassen