Badeliv ved Skapertjern

Det er mange fine badeplasser i Skapertjern. Denne gjengen fant frem til en i den sørøstre delen av vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Jun 2016

Minne fra en gruvetid

Av Erik Unneberg |

På begynnelsen 1900-tallet ble det funnet molybden i berggrunnen i Sørumlia, og da startet en industriell utvinning av dette metallet. Molybdenverket sysselsatte på det meste 100 mann, og hadde sin mest intense periode mot slutten av 2. verdenskrig. Tyskerne trengte molybden i våpenproduksjonen, der det ble benyttet for å forsterke stål. Da krigen var over, ble molybdenverket nedlagt, og bygningene forfalt. På bildet ser vi restene av transformatorhuset.

25 Jun 2016

Flyttblokker på Torsnabben

Av Odd Tore Saugerud

Isbreene har lagt fra seg bra med flyttblokker i Østmarka. En gave til Oppsal IFs turorientering Ola Dilt, som flittig benytter seg av dem, se bl.a. bilde nr. 16748. Veivalg vekk fra de gjennomgående stiene i dette ellers ganske urørte og stiløse terrenget kan by på utfordringer, både når det gjelder orientering og det å ta seg frem. Den største utfordringen denne dagen var likevel kampen mot klegg, flekkefluer og mygg, som tydeligvis har høysesong nå.

25 Jun 2016

Utsikt fra Torshølet over Sør-Elvåga mot Haukåskuppelen

Av Odd Tore Saugerud

Torshølet eller Torsholsvika er den sørvestre vika i Sør-Elvåga. Vannstanden denne dagen var såpass lav at den lille øya til venstre i bildet har blitt landfast, slik den var før vannet ble demt opp. Den tette skogen dekker de tallrike stupene på begge sider av vika.