Natten overtar ved Stordammen

Solen har gått ned, men fortsatt er det litt lys igjen ved Stordammen. Med håndholdt kamera var det så vidt det gikk å få tatt et bilde med lukkertid 1/15 sekund. Det er tatt i nordenden av vannet, der det er en super rasteplass.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Jul 2016

Gule og hvite vannliljer over bunnstokker i Store Gryta

Av Odd Tore Saugerud |

Det er bra med gule og hvite vannliljer i Store Gryta, og i det klare vannet og ettermiddagssol var også bunnen godt synlig. Vi oppdaget at gule vannliljer har både overflateblad og bunnblad, mens hvite bare har overflateblad. Så nå kan vi se forskjell også når vannliljene ikke blomstrer.

08 Jul 2016

Den røde ura på østsiden av Store Gryta

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 16765 viser den røde ura på østsiden av Store Gryta på nært hold. Her er den slik den kan sees fra vestbredden, hvor rødberglavet setter farge på speilingen i vannet. Som bildet viser, dekker lavet bare en del av ura, og det forekommer omtrent ikke i de andre store urene langs østsiden.

08 Jul 2016

Kloppa over Grytebekken nord for Store Gryta

Av Odd Tore Saugerud

Nord for Store Gryta er Grytedalen flat og ganske bred. Grytebekken renner der bred gjennom et myr- og graslandskap. For den som kommer fra østsiden, ser det ikke ut til å være lett å krysse den før dalen blir trangere nærmere 400 meter vekk fra vannet. Men på vestsiden er denne kloppa bare 50 meter fra utløpet lett synlig og fortsatt passérbar. Uheldigvis har det ikke dannet seg en sti over til østsiden, så derfra er et søk i myr og høyt gras nødvendig.