Bolt og bikkje og en lort?

Hvordan Lortholkollen har fått navnet sitt vites ikke, men utsikten er fin. Kjentmannsposten ble gjenbesøkt på en dag med mange-og-tyve varmegrader, så dyret foretrakk skygge i pausen.(Koden på skiltet er retusjert bort.)

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Jul 2016

Biesurr og blomsterflor

Av Kjersti von Krogh |

Det er midtsommer, og Blankvann ligger dypt og stille mellom Kjellerberget og Barlindhøgda. Og i år er blomsterengene rundt Blankvannsbråtan på sitt vakreste.

08 Jul 2016

Et bakholdsangrep?

Av Odd Tore Saugerud |

Det er bra med øyenstikkere i forskjellige størrelser og farger ved Store Gryta. Her kommer en metallisk blå bakfra på en litt mindre og glinsende rød vannymfe. Men den røde var nok utsett som et parringsobjekt heller enn et bytte. Dette gjentok seg minst tre ganger mens vi så på. Ingen av gangene klarte de blå å feste kloen på bakkroppen i nakken på den røde. Det var kanskje ikke så merkelig, for begge var hanner, men av forskjellige arter i familien blåvannymfer, henholdsvis (vanlig) blå blåvannymfe, og rød blåvannymfe, kroppslengde ca. 3 cm. Parringsforsøkene kan muligens ha blitt utløst av at den røde ikke satt i vanlig hvilestilling med taklagte vinger over bakkroppen, men hadde vingene i flyvestilling og på rask tomgang.

10 Jul 2016

Enketangen ved Elvann

Av Brit Smestad

Enketangen ved Elvann i nordre delen av Oslomarka er en litt bortgjemt, men veldig fin grill- og badeplass.