Navnløs, men sentral

Det er flott utsikt mot Tyrifjorden fra Mærråsen, som ligger nord for Svarttjerna på Ringkollplatået. Den har ikke navn på det vanlige 1:50 000-kartet over Oslomarka, men ved innzooming i f.eks. iMarka-appen, kommer navnet frem. Med sine 679 moh. er den Markas 18. høyeste topp. Det går en ganske lite brukt sti over toppen, og vi tipper at besøket kommer til å ta seg opp når høstsesongen er i gang.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jul 2016

Fredfull julidag ved Puttmyrene

Av Torgeir Stenstad |

Etter å ha forsert bakkene opp fra Skoglund, kommer vi snart til kjentmannsposten ved Puttmyrene. I nærheten er både kyr og sauer på beite, men her er det stille en tidlig lørdag i juli. Multene var modne, dog mange fant vi ikke her. (Koden på skiltet er retusjert bort.)

15 Jul 2016

Bolt og bikkje og en lort?

Av Nina Didriksen |

Hvordan Lortholkollen har fått navnet sitt vites ikke, men utsikten er fin. Kjentmannsposten ble gjenbesøkt på en dag med mange-og-tyve varmegrader, så dyret foretrakk skygge i pausen.(Koden på skiltet er retusjert bort.)

15 Jul 2016

Biesurr og blomsterflor

Av Kjersti von Krogh |

Det er midtsommer, og Blankvann ligger dypt og stille mellom Kjellerberget og Barlindhøgda. Og i år er blomsterengene rundt Blankvannsbråtan på sitt vakreste.