Kråka

Kråka ligger nordvest i Bogstadvannet og var tidligere husmanssplass under Fossum, nå en del av Løvenskiold-godset. I en periode holdt Christiania Roklubb til her, men nå leies stedet ut til fastboende. Et par hundre meter før Kråka går blåstien til venstre for de som vil gå Bogstadvann rundt turen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jul 2016

Navnløs, men sentral

Av Nina Didriksen

Det er flott utsikt mot Tyrifjorden fra Mærråsen, som ligger nord for Svarttjerna på Ringkollplatået. Den har ikke navn på det vanlige 1:50 000-kartet over Oslomarka, men ved innzooming i f.eks. iMarka-appen, kommer navnet frem. Med sine 679 moh. er den Markas 18. høyeste topp. Det går en ganske lite brukt sti over toppen, og vi tipper at besøket kommer til å ta seg opp når høstsesongen er i gang.

16 Jul 2016

Fredfull julidag ved Puttmyrene

Av Torgeir Stenstad |

Etter å ha forsert bakkene opp fra Skoglund, kommer vi snart til kjentmannsposten ved Puttmyrene. I nærheten er både kyr og sauer på beite, men her er det stille en tidlig lørdag i juli. Multene var modne, dog mange fant vi ikke her. (Koden på skiltet er retusjert bort.)

15 Jul 2016

Bolt og bikkje og en lort?

Av Nina Didriksen |

Hvordan Lortholkollen har fått navnet sitt vites ikke, men utsikten er fin. Kjentmannsposten ble gjenbesøkt på en dag med mange-og-tyve varmegrader, så dyret foretrakk skygge i pausen.(Koden på skiltet er retusjert bort.)