Grågåsfamilie

På veien ved den trange vika nordvest i Store Sandungen var denne familien på vandring. De var ikke helt sikre på syklistens hensikter og fant det mest fornuftig å komme seg ned i vannet, men veldig travelt hadde de det ikke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Jul 2016

Igletjern: en idyll i aftensol

Av Odd Tore Saugerud

Igletjern, langs veien mellom Bysetermåsan og Vangen, må være det lettest tilgjengelige og mest besøkte Igletjernet i Østmarka, men likevel fant jeg ingen bilder av det i Markadatabasen. Men her er det, i fin aftensol og med to optimistiske fiskere langs vestbredden. I vannet kan man ane en rød dupp og snøret til den nærmeste fiskeren. Fotografen var mer interessert i de små gule flekkene i nedre høyre hjørne, som var både smakfulle og vitaminrike.

24 Jul 2016

Kløftetjern: beverhytter med hull inn til selve hytta

Av Odd Tore Saugerud

På begge de to beverhyttene er det ryddet kvister og laget hull inn i selve hytta. Vi har ikke sett tilsvarende på noen av de etter hvert ganske mange forlatte beverhyttene vi har undersøkt. Har det blitt gjort av to- eller firbente jegere?

24 Jul 2016

Kløftetjern: to gamle beverhytter

Av Odd Tore Saugerud

På vestsiden av tjernet ligger det to gamle beverhytter ved siden av hverandre. De er tydelig separate, og har ingen felles inngang.