Veivisere på Hvalstad

Hvalstad stasjon er et fint sted å starte Vestmarka-turer fra. Det første stykket, før du kommer inn i skogen, går på den asfalterte veien Solstadlia. Den er blåmerket, og slynger seg opp gjennom boligområder mot Pikeskolen (Sanatoriet). På bildet ser vi den gamle stasjonsbygningen der Posten hadde tilhold til en gang på 1980-tallet. Nå er det dyreklinikk i lokalene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Jul 2016

Sommerfugl på jobb

Av Karl J. Gurandsrud

I krysset der veien tar opp mot nord over Haveråsen var flere sommerfugler i travel aktivitet med å sikre nye generasjoner av blomster.

24 Jul 2016

Grågåsfamilie

Av Karl J. Gurandsrud |

På veien ved den trange vika nordvest i Store Sandungen var denne familien på vandring. De var ikke helt sikre på syklistens hensikter og fant det mest fornuftig å komme seg ned i vannet, men veldig travelt hadde de det ikke.

24 Jul 2016

Igletjern: en idyll i aftensol

Av Odd Tore Saugerud

Igletjern, langs veien mellom Bysetermåsan og Vangen, må være det lettest tilgjengelige og mest besøkte Igletjernet i Østmarka, men likevel fant jeg ingen bilder av det i Markadatabasen. Men her er det, i fin aftensol og med to optimistiske fiskere langs vestbredden. I vannet kan man ane en rød dupp og snøret til den nærmeste fiskeren. Fotografen var mer interessert i de små gule flekkene i nedre høyre hjørne, som var både smakfulle og vitaminrike.