Regnbue under horisonten

Det hadde regnet på Hadeland, og rett etterpå spente en vakker regnbue seg over Grua. Bildet er tatt rett ved Bislingsetra, som ligger 627 moh., så høyt at regnbuen lå under horisonten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Aug 2016

Panoramautsikt fra Bislingsetra

Av Erik Unneberg

Hogsten nedenfor Bislingsetra har åpnet utsikten, spesielt østover. Det var fint å se hvordan skyene forsvant fra åssidene. Fotografen er ikke helt sikker, men antar at vannet vi ser midt i bildet, er Store Klattertjern, med Svaraberget rett bak. Bak dette igjen har vi Bjørgeseterfjellet. Til høyre har vi Harestua. Bildet er satt sammen av fem eksponeringer tatt med normalobjektiv (50 mm).

05 Aug 2016

Bislingsetra 2016

Av Erik Unneberg

På ettermiddagens fottur passerte jeg Bislingsetra, og kunne konstatere at hogsten de siste årene har åpnet utsikten mot blant annet Hadeland. Nederst til høyre i bildet ser vi restene av stokkene som et tidligere seterhus var bygget av. Det må ha falt sammen en gang etter at bilde nr. 6826 ble tatt (februar 2007), og antagelig før 2012. Det huset kan vi også se på Wilses bilde fra 1928, http://oslobilder.no/OMU/OB.NW0995. Det er tatt fra nesten samme sted som 2016-bildet.

03 Aug 2016

Ved Katnosa

Av Erik Unneberg

Det ble en pause på en odde ved Katnosdammen. Det er fortsatt sommer her inne.