Etter fisken i Steindulp

Her er vi øverst på Øyangsrøysa, og skiløypa passerer i nordenden om vinteren. Men en augustdag er vi garantert alene. Og noen abborpinner ble det da.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Aug 2016

Bjørumssaga august 2016

Av Odd Tore Saugerud

Det ligger mange bilder i Markadatabasen av Bjørumssaga i stadig mer fremskredent forfall, det første fra julen 1992, bilde nr. 14672. Nå dekker kratt mesteparten av ruinene etter saga, og det står bare en del av en endevegg igjen. Den har fått selskap av en defekt sylindergressklipper. På det neste bildet som blir tatt herfra, har sannsynligvis også denne veggen falt ned.

06 Aug 2016

Isielva i flom august 2016

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen gikk Isielva brun og frådende nedenfor demningen ved Bjørumssaga. Vannføringen her er tydelig større enn på bilde nr. 14630 fra 30. august 2011. Det er litt merkelig, for andre bilder viser at vannet rant over en større del av overløpet på demningen i 2011. Kanskje er selve damåpningen satt lavere etter da? Flommen nå tok med seg bra med deler av ganske grove trestammer.

06 Aug 2016

Sagarbeiderstua i raskt forfall

Av Odd Tore Saugerud

Sagarbeiderstua ved Nypefoss har lenge vært ubebodd og i forfall, se bilde nr. 14624. Nå har krattet tetnet til, mesteparten av taket har rast sammen, og pipa står alene mot himmelen. Plankekledningen faller av, og avslører at dette opprinnelig var et hus i laftet tømmer.