På Bjørnåsen midt på Hurumlandet

Kjentmannsposten heter Bjørnåsen 304, mens grunneier ønsker velkommen til Bjønnåsen og naturparken. Hadde det ikke vært for den, ville det nok ha vært tett granskog her. Nå kan vi nyte utsikten mot blant annet svaene på Vardåsen (til høyre for posten) og Oslo (til høyre for høyre tre på bildet). "Bomben" i bakgrunnen er det ingen som riktig vet hva er.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Sep 2016

Ny kjentmannspost sør på Stikkvannskollen

Av Nina Didriksen |

Det er åpent og fint på platået sør for tårnet på toppen av Stikkvannskollen. Vi kunne selvfølgelig ha tatt bilde av utsikten sørover med Oslofjorden blinkende i det fjerne, men denne gang vendte vi objektivet nordover. Tårnet og masten skimtes over postklipperens hode.

04 Sep 2016

Midtodden 2016: jakten på kvitteringsklemmer og Kvikk Lunch

Av Odd Tore Saugerud |

Etter utskytingen blir det satt ut ekstra kvitteringSklemmer, og Skiforeningens damer deler ut Kvikk Lunch (mørk type denne gangen) til de som ikke hadde så effektive albuer at de fikk sin del av oppskytingen. Det ble kø foran klemmene, men det var også de som prøvde å finne tuftene etter husene som ble revet i 1960-årene. Den uanselige muren i bunnen av bildet gir svar.

04 Sep 2016

Midtodden 2016: klart til avsløring av startposten

Av Odd Tore Saugerud |

Det er tradisjon at startarenaen rundt startposten og utskytingsrampen for Kvikk Lunch er inngjerdet av sikkerhetshensyn. Her er Haug og Øverli klare til å kutte forankringen. Selve utskytingen kom dessverre heller ikke i år på bildebrikken, selv om fotografen hadde funnet en «trygg» plass helt inntil og foran et tre: Rett før utskyting ga en dame fotografen en kraftig dult i ryggen og beskjed om å flytte seg. Slikt blir det ikke bilder av. Kanskje bedre lykke neste gang om to år, dette var minst mitt tredje forsøk.