Råbjørnhytta i septembersol

Råbjørnhytta ligger fint til på østsiden av Råbjørn. I dag lå denne ubetjente DNT-hytta badet i varm høstsol. Det føltes som juli.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Sep 2016

Høstfarger i Romeriksåsene

Av Erik Unneberg

På en av årets aller flotteste dager var det en opplevelse å ferdes i Romeriksåsene. Fremdeles er det en del blåbær å finne, men det er mest av tyttebær. Bildet er tatt ca. 540 moh., noen hundre meter sør for Råbjørn. Her oppe har høstfargene gjort sitt inntog, selv om det i dag var 20 varmegrader i skyggen.

06 Sep 2016

En kjempe med vri

Av Nina Didriksen |

Så ble Tryvannsgrana kjentmannspost. Denne kjempen rager høyt over de andre trærne, og også inne i skogen er hun tydelig større enn sine naboer. Treet er dødt, kunne vi lese i denne artikkelen i fjor https://www.nrk.no/ostlandssendingen/_tryvannsgrana_-er-dod-1.12186604, men treet skal få stå så lenge det er trygt.

06 Sep 2016

Branntjernhøgda: store opplevelseskvaliteter

Av Odd Tore Saugerud

Kjentmannshåndboken 1990-92 beskriver Branntjernhøgda som et flott åsparti, kledd med mye gammelskog med store opplevelseskvaliteter. Her er et ganske typisk parti fra lia mot øst, sett fra en lysning i skogen. Flott å se på, men ikke akkurat terreng for å ta seg raskt og problemfritt frem.