Den siste bygningen på Midtskogen

Langs Sandstien rett syd for Bjønnåsen var det tidligere seterdrift og i en periode også fast bosetting. Så sent som på 1890-tallet kom det et par fra Finland dit og slo seg ned i en gamme der til ca. 1905. Det er bare overgrodde tufter igjen av husene, men øst for stien står fortsatt denne plankehytta av noe nyere dato. Forfallet er i god gang, og marka rundt hytta er, noe symbolsk, dekket med gravmyrt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Sep 2016

Kølamile langs Sandstien

Av Odd Tore Saugerud

Sandstien er oldtidsveien tvers over Hurumlandet fra Oslofjorden til Drammensfjorden. Den går rett syd for Bjønnåsen Naturpark, og med start fra Semsporten p-plass langs RV289 er den et godt utgangspunkt for tur dit og til Stikkvannskollen. Langs stien er det også merket av kulturminner. Her, rett ved stidelet til Stikkvannskollen er det merket av Kølamile ved en ansamling av murstein og rustne jernplater i rammer. Dette var til en kullmile som var drift under 2. verdenskrig, og leverte trekull til Oslos drosjer. Konstruksjonen var oppfunnet og utviklet av Martin Trulsrud fra Lommedalen.

08 Sep 2016

Badegjest i Trehørningen

Av Kjersti von Krogh |

En sensommerdag i september med temperatur over 20 grader er uvanlig! På en fin hylle med vannstandsmåler på Trehørningens østbredd er det bare å nyte en hvilepause med en forfriskende dukkert.

08 Sep 2016

Nedfalt trigpunkt og gjengrodd høyde

Av Kjersti von Krogh

Elneshøgda i Nittedal ligger 429 moh., og noen høyreiste, skjeve furuer vitner om at været kan stå hardt på her. Men utsikten over bygda er dårlig fra denne høyden.