Sensommer over Liggeren

Først når vi kommer helt ned fra Gørjehøgda, får vi utsikt over Liggeren, en vakker plass nord for Kalven i Øyungen. Plassen sies å være en av de tre først bebodde plassene i hele Nordmarka. Den har navn etter Niels Ligger, som i 1664 var leilending hos Johan Garmann, daværende eier av Nordmarka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Sep 2016

Finværet vender tilbake over Kalven

Av Kjersti von Krogh

Natt til andre søndag i september var av det stormfulle slaget, også i Oslo-traktene, med mye regn og vind. Langs Øyungen var det tett med teltliggere som på morgenkvisten tørket tøy, og var glad da frokosten kunne inntas idet sola igjen brøt frem, som her ved Kalven (283 moh.) nord i Øyungen.

10 Sep 2016

Seterliv i Østmarka

Av Torgeir Stenstad |

Øst for Elvåga finner vi rester etter Skullerudseter. En blåmerket sti går over setervangen, der du nå også finner en kjentmannspost. Her øst for Elvåga er det nesten villmark - stille og rolig i dag.

10 Sep 2016

Klevkollen 529 moh.: kollen som døde ut med rektangelkartene

Av Odd Tore Saugerud

På de gamle rektangelkartene er Klevkollen den dominerende høyden syd for Kleivstua, og avmerket som trigonometrisk punkt. Med de nyere gradteigskartene forsvant navnet og trig.punktet Klevkollen, og åsryggen fikk sin nåværende form med trig.punktet 547 moh. (Åboråsen) som sitt høyeste punkt. Bildet viser Klevkollen med varde, slik den også er tegnet på nye orienteringskart M 1 : 10 000. Turen til Klevkollen er ganske kort. Markanyttartikkelen «Til demningene ved Sundvolden Møllebrug», http://www.skiforeningen.no/marka/nytt/?id=1984 , har detaljert kart over området med beskrivelse av andre turmål og mulige veivalg til disse.