Klemblokka ved Taubanehytta

Fortsett stien, og du kommer til en hylle med utsikt inn i en noe videre og enda brattere kløft. Her har en større steinblokk kilt seg fast. Jeg hadde tatt med tau, men familierådet besluttet at dette ikke var dagen å gå ned under den, sleipt som det var på steinene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Sep 2016

Høykastbolten og en rest av taubanen

Av Odd Tore Saugerud

Vel nede kløfta ligger det rett i mot en rest av taubanen, et dobbelt drev og palhjul. Stien videre passerer denne. Snur du deg, kan du se rett mot Høykastbolten som er kilt fast i en nabokløft til den du kom ned.

12 Sep 2016

Kløfta mot klemblokka

Av Odd Tore Saugerud

Rett før Taubanehytta blir godt synlig, går en trang og ganske bratt kløft ned på venstre side av hesteveien. Her er det hengt opp tau for sikrere ferdsel, men det er nok fordelaktig med tørt vær når du skal ned den.

12 Sep 2016

Ei gammel og morken trebru på hesteveien til Taubanehytta

Av Odd Tore Saugerud

Fra snuplassen der Heikampveien går over fra å være bilvei til traktorvei går det av en sti mot vest. Den går etter hvert over til å bli en fint opparbeidet hestevei som leder ned til Taubanehytta/Høykastet i Langlidalens østside. Veien kan anes på hylla under skrenten øverst i bildet. Trebrua har sett sine beste dager, og dekket er helt morkent og bør bare betrås over bærebjelkene. Litt lenger ned ved bekken ligger det to lette jernbaneskinner, som nok har vært bærebjelkene til ei enda eldre bru.