Ruinen etter Løytnantshytta/Røkleivhytta

Nei, Røkleivhytta/BUL-hytta har ikke brent ned. Det har derimot Løytnantshytta, som lå noe høyere og lenger vest på samme rygg. Bygget i 1898 av 14 unge løytnanter, brent ned av tyskerne i 1944/45. Atie speider etter restene av den praktfulle utsikten derfra, men den er ødelagt av trær utenfor og inni ruinen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Okt 2016

Hyttliputten mellomstasjon

Av Odd Tore Saugerud

Taubanen fra toppen av Wyllerløypa til Tryvannshøgda går ned i dalen ved Hyttliputten, hvor det er påstigning i begge retninger. Det er første gang jeg ser en stolheis med et slikt arrangement. Terrenget her kan neppe kalles urørt.

06 Okt 2016

Tryvannsgrana i helfigur

Av Odd Tore Saugerud |

I forhold til størrelsen har Tryvannsgrana det trangt der den står blant andre ikke helt små graner, men med ekstra vidt vidvinkelobjektiv er det likevel mulig å få et bilde av den i helfigur. Stien helt nede langs bredden av Store Tryvann anbefales for de som vil se den på nært hold. Grana er lett å se og lett tilgjengelig fra denne, og utsikten over vannet er heller ikke å forakte.

06 Okt 2016

Spiondrone over Holmenkollen?

Av Odd Tore Saugerud

En stor drone summet i lang tid over tårnet og hoppbakkens nærområder. En spion fra fremmede skinasjoner? Nei, NRKs flyver og fotograf kunne berolige oss med at dette var mulige innslag i sendinger fra Holmenkollen. Trist at de siste dagers klare høstluft ble avløst av blådis omtrent da den kom i lufta.