Steinkjerringa ved Orremåsan

Ved Orremåsan er det en liten, nokså særpreget steinformasjon. Kjentmannshåndboken mener at dette er ei kjerring med skaut, Gjermund Andersen ser en steingubbe. For vår del forandret oppfatningen seg etter hvert som solen belyste steinen på forskjellige måter. Den startet som en noe klumpet fisk med åpen munn, men etter hvert ble munnen til et øye, og figuren ble en tungsindig person, kanskje en munk, som lente haken tankefull på en stabel av steiner. Her er ingen fasit, ta turen dit og se selv!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2016

Orremåsan i Gaupesteinmarka

Av Odd Tore Saugerud

Sørmarka har en mengde store myrer. Orremåsan er en av dem. Ganske urørt og fortsatt åpen, men det begynner å vokse småfuruer fra kantene. Navnet antyder spillmyr, men denne dagen var det en langvarig elglos som dominerte lydbildet.

06 Okt 2016

Is på Grimstjernsputten

Av Nina Didriksen

Den lave formiddagssolen varmet lite, og i skyggen ligger det is på Grimstjernsputten. På myrene sørover mot Grimsvann (som på kartet heter Grimstjern) var det knasende barfrost, fint å gå på.

06 Okt 2016

Løytnantshytta/Røkleivhytta: rester av en ovn og et lokalt vannverk(?)

Av Odd Tore Saugerud

Det nyeste turkartet over området syd i Nordmarka viser to ruiner der Løytnantshytta lå. Vi synfor området, men fant ikke flere spor etter enda en hytte. Derimot var det en ganske ødelagt vedovn øst for hytta, og noen rustne dunker og et galvanisert vannrør som kunne tyde på at det hadde vært eget vannreservoar der.