Gaupestein sett fra baksiden

Gaupesteinen har flere sider. Dette er ikke den mest fotograferte siden, så da må den vel være en bakside. Fra denne vinkelen er passasjen under steinen til gjesteboken godt synlig, se også bilde nr. 26165.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2016

Gjestebok under solid steintak

Av Odd Tore Saugerud

I kanskje mer enn 50 år har det ligget en gjestebok i en trekasse under Gaupestein, ref. bilde nr. 5029. Her står Atie i ly (for solen!) og skriver oss inn i boken. Dette var langt fra første gang for vår del.

07 Okt 2016

Steinkjerringa ved Orremåsan

Av Odd Tore Saugerud

Ved Orremåsan er det en liten, nokså særpreget steinformasjon. Kjentmannshåndboken mener at dette er ei kjerring med skaut, Gjermund Andersen ser en steingubbe. For vår del forandret oppfatningen seg etter hvert som solen belyste steinen på forskjellige måter. Den startet som en noe klumpet fisk med åpen munn, men etter hvert ble munnen til et øye, og figuren ble en tungsindig person, kanskje en munk, som lente haken tankefull på en stabel av steiner. Her er ingen fasit, ta turen dit og se selv!

07 Okt 2016

Orremåsan i Gaupesteinmarka

Av Odd Tore Saugerud

Sørmarka har en mengde store myrer. Orremåsan er en av dem. Ganske urørt og fortsatt åpen, men det begynner å vokse småfuruer fra kantene. Navnet antyder spillmyr, men denne dagen var det en langvarig elglos som dominerte lydbildet.