Lavvann i fangdemningen til vannverket i Urselva

På 1950-tallet ble Urselva lagt i rør for å gi tilleggsvann til Vestre Bærum. Denne oktoberdagen, etter en tørr høst så langt, ville ikke bidraget fra Urselva vært til mye nytte, for utløpet til vannledningen er kanskje bare 10 % fullt. Siden det ikke er vann i overløpet og heller ikke lekkasje i demningen, er dette total vannføring i elva. Det var andre forhold på bilde nr. 12586.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2016

Flomsaga i Urselva fra en annen vinkel

Av Odd Tore Saugerud

Flomsaga har også vært en gjenganger, se f.eks. bilde nr. 12584. Men med dagens lave vannføring var det mulig å fotografere den og omgivelsene fra oversiden. Bildet gir et inntrykk av hvor vill naturen er langs Urselva, med stup, glatte berg og steinrøyser. Dette var neppe en trivelig arbeidsplass når vannføringen var stor nok til å drive saga.

16 Okt 2016

Lars Åges Bru: bare skiltet står igjen

Av Odd Tore Saugerud

Lars Åges bru har vært en gjenganger blant bildene fra Ursdalen, i stadig dårligere og farligere forfatning, se bilde nr. 12582 og bilde nr. 24683. Nå står bare skiltet igjen. Ingen problemer med å krysse elva ved dagens vannføring, men er den som på de to andre bildene, kommer man ikke over, i alle fall ikke tørrskodd.

16 Okt 2016

Siste for sesongen

Av Erik Unneberg

I dag var KIF-hytta åpen for siste gang i år. Det var ikke veldig mange her rett etter at salget startet kl. 11, men noen hadde tatt turen inn hit.