Hvitveis i oktober

Å finne blomstrende hvitveis i oktober står for fotografen som noe litt uvanlig. Disse smilte mot turfolket i ravinelandskapet på Gardermoen søndag. Kanskje var det trygge og gode vekstforhold under den lille gangbroen der de befant seg?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2016

Vilt ved hovedflyplassen

Av Nina Didriksen

Rett sør for Oslo lufthavn på Gardermoen ligger et stort ravinelandskap. Her er det vilt og bratt, bortsett fra i bunnen, hvor bildet er tatt. Det er merket et par rundløyper, og stedet er "hot" blant kjentmannspostjegere for tiden. Det er fordi en av høstens nye poster er satt ut her, på stedet der et britisk fly styrtet i 1945.

16 Okt 2016

Langåshytta «Uvdal» med tidsriktige ski

Av Odd Tore Saugerud

På veggen på «Uvdal» henger tre par ski av gammel type: helved, bindinger som er regulerbare i bredden etter støvelbredde, to par med fettlærsbindinger, et par med sekspiggers Rottefella. Slike ski og ekte beksømstøvler var også utstyret til de voksne i fotografens familie de første årene etter krigen og på fjellet helt til slutten av 1950-årene.

16 Okt 2016

Langåshytta: hovedkvarter for Milorgavsnitt 13300 1945

Av Odd Tore Saugerud

I Langåsdalen øst for Langåsen ligger Langåshytta, som var hovedkvarter for Milorgavsnitt 13300 1945. Hovedhytta er tømmerhytta til høyre i bildet, mens bygningen til venstre, «Uvdal», er skjul og kanskje et enklere oppholdsrom. Tømmerhytta bærer litt preg av at grunnmuren har satt seg, og henger til dels på pipa. Atie prøver å finne ut hva hovedhytta ble kalt. Vi ble enige om at det sannsyligvis var «Borte-vekk» med hestesko for lykke.