Snøsikre Skrukkelia

Her på Svartungsvegen i Skrukkelia har det vært skiføre sammenhengende siden begynnelsen av november. Rett etter nyttår var det isete, og det lå en del rusk i løypa. Men etter det siste lille snøfallet, er forholdene blitt riktig fine, både for skøyting og klassisk. Foreløpig er det bare kjørt løyper på skogsbilvegene, i alt 12 – 13 km. Bildet er tatt like ved ny parkeringsplass ved Damtjennet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Jan 2017

På nysnø i ny løype ved Finnskjeggholen

Av Steinar Kjærnsrød

Nå er løypa fra utfartsparkeringen på Lygna mot Svera og løypa over Skarvåsen forbundet med en ny løype via Finnskjeggholen. Det er fortsatt lite snø, og noen issvuller på myrene, men overraskende bra.

05 Jan 2017

Enkelt losji på skauen

Av Nina Didriksen

Det er mulig å overnatte i Fjellsjøkoia, bare du tar med deg nødvendig utstyr og kanskje litt ekstra ved.

05 Jan 2017

Fjellsjøkoia er restaurert

Av Nina Didriksen |

Fjellsjøkoia er nyrestaurert og ligger i Romeriksåsen ca. 150 meter vest for Nordre Fjellsjøen, såvidt innenfor grensen til Skotjernfjellet naturreservat. Den var svært forfallen før eieren, Lunner Almenning, startet restaureringsarbeidet høsten 2014. Koia ble oppført tidlig på 1900-tallet og er en av de eldste bygningene i allmenningen. Den ble brukt av hoggere og kjørere i skogen. Her står en kjentmannspost til 2019.