Terrengtur for spesielt interesserte

Hvis du syns det er greit med kvister som stikker opp, stadige isflekker og nesten ikke spor, så går det nå fint an å gå inn til Kobberhaughytta. Hvis ikke kan du holde deg på skogsbilveiene, der det nå er brukbare forhold.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Jan 2017

Plassevann: en truet idyll i sydenden

Av Odd Tore Saugerud

Sydenden av Plassevann kan være meget idyllisk vinterstid med eller uten nysnø, se også bilde nr. 17826 fra oktober 2012. Men dette bildet kan være det siste med skogkledt vestbredd. Skogsmaskiner har allerede fjernet mye av skogen mellom veien til Toresplassen og vannet i retning Toresplassen, og i høyre bildekant er de i ferd med å fortsette flatehogsten. Der de har vært, er Svenskeveien gjemt under tretopper og greiner, og det var omtrent umulig å ta seg frem. Vi må bare håpe på at de i det minste rydder Svenskeveien og reparerer brua over til den øya som bildet er tatt fra.

13 Jan 2017

Skiføre i Toresplassløypa

Av Odd Tore Saugerud

Et par nye regnvær ble avsluttet med snø, sol og kulde, og terrenget tørket etter hvert opp. I Toresplassløypa var det nok snø til en gammeldags naturløype, selv om det fortsatt var tydelige spor etter mildvær og regn, som her langs Rønningsåsen. Dette var allerede dagens siste solstreif i dette området. Ingen prepping her, men Linjeløypa var kjørt med matte da vi kom dit. Det hadde fått lyng og ujevnheter frem i dagen.

13 Jan 2017

Skiføre fra Skansebakken

Av Jørgen Fog

Det er flotte forhold og nydelig preparert allerede i bakkene opp fra Skrubdalsbommen. Pt. anbefales ski som tåler litt grus.