Kullmile

Langs stien i østskråningen av Gardlaushøgda finner en denne modellen av en kullmile. I skogene rundt her ble det satt opp adskillige miler for å brenne trekull til Bærums Verk. En slik mile var ca. ti meter i diameter i bunnen. Modellen her er i halv størrelse. Når den var i bruk, ble hele milen dekket med granbar og torv for å styre brenningen. Ved siden av milen bodde kullbrenneren i en koie, og hele tiden måtte han passe på at alt gikk riktig for seg.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Jan 2017

Sol og plussgrader på Kolletuppen

Av Odd Tore Saugerud

I lavlandet var det fortsatt flere kuldegrader, men på Kolletuppen var det kram snø, og snøen på trærne smeltet og glimtet i solen. Husene bak tørrfurua er plassen Jordbærhaugen, som nå er pusset opp og igjen bebodd.

18 Jan 2017

Kolletuppen over tåka

Av Odd Tore Saugerud

Tåke i lavlandet i dag, men tendens til blåskjær og lysning ved inngangen til Lommedalen. Som bildet viser, var det tykk tåke fra Kolsås og videre ut over Oslofjorden, mens tåka etter hvert brant vekk over Lommedalen. Fortsatt midtvinter, og klokken 14 har sollyset allerede begynt å bli gyllent.

18 Jan 2017

Glatte med matte

Av Lars Gulbrandsen |

Noen som lurer på hva vi mener når vi snakker om glatting med matte? Bak scooteren henger en tung kumatte som pakker ned snøen og glatter underlaget. Løypebasen er forøvrig på vei fra Gjerdingen til Snøploghøgda. Fine forhold for en skitur.