Raspallføre

Dagens seniortur samlet hele 68 deltagere, som gikk til fots til Nygård i Bærumsmarka. Det var på sine steder langt fra skiføre, men med brodder og forsiktighet var det mulig å passere med alle lemmer i behold.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Jan 2017

Kullmile

Av Per Sørhaug |

Langs stien i østskråningen av Gardlaushøgda finner en denne modellen av en kullmile. I skogene rundt her ble det satt opp adskillige miler for å brenne trekull til Bærums Verk. En slik mile var ca. ti meter i diameter i bunnen. Modellen her er i halv størrelse. Når den var i bruk, ble hele milen dekket med granbar og torv for å styre brenningen. Ved siden av milen bodde kullbrenneren i en koie, og hele tiden måtte han passe på at alt gikk riktig for seg.

18 Jan 2017

Sol og plussgrader på Kolletuppen

Av Odd Tore Saugerud

I lavlandet var det fortsatt flere kuldegrader, men på Kolletuppen var det kram snø, og snøen på trærne smeltet og glimtet i solen. Husene bak tørrfurua er plassen Jordbærhaugen, som nå er pusset opp og igjen bebodd.

18 Jan 2017

Kolletuppen over tåka

Av Odd Tore Saugerud

Tåke i lavlandet i dag, men tendens til blåskjær og lysning ved inngangen til Lommedalen. Som bildet viser, var det tykk tåke fra Kolsås og videre ut over Oslofjorden, mens tåka etter hvert brant vekk over Lommedalen. Fortsatt midtvinter, og klokken 14 har sollyset allerede begynt å bli gyllent.