Islagt trasé

Den rød- og blåmerkede traseen som går under Holmenkollbanen fra Midtstuen skole byr på utfordrende føreforhold. Lenger opp i Skådalen er det ikke fullt så ille, mens det på nytt ligner en isfoss i partiene før stien kommer opp på Bomveien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Jan 2017

Urbant startpunkt

Av Per Sørhaug |

Det var ikke særlig oppløftende å starte fra Oslo sentrum i gråværet, men det gode humøret lot seg ikke knekke for de 68 deltagerne på dagens seniortur, som gikk til Nygård i Bærumsmarka.

17 Jan 2017

Raspallføre

Av Per Sørhaug |

Dagens seniortur samlet hele 68 deltagere, som gikk til fots til Nygård i Bærumsmarka. Det var på sine steder langt fra skiføre, men med brodder og forsiktighet var det mulig å passere med alle lemmer i behold.

17 Jan 2017

Kullmile

Av Per Sørhaug |

Langs stien i østskråningen av Gardlaushøgda finner en denne modellen av en kullmile. I skogene rundt her ble det satt opp adskillige miler for å brenne trekull til Bærums Verk. En slik mile var ca. ti meter i diameter i bunnen. Modellen her er i halv størrelse. Når den var i bruk, ble hele milen dekket med granbar og torv for å styre brenningen. Ved siden av milen bodde kullbrenneren i en koie, og hele tiden måtte han passe på at alt gikk riktig for seg.