Holme med gapahuk og badebrygge

I Holmevann er det, naturlig nok, en holme, og på den er det bygget en gapahuk med badebrygge og trapp opp. Selv om mesteparten av nattens rim hadde smeltet i januarsolen, var tanken på badeaktivitet fjern. Den siste aktiviteten på vannet hadde nok vært litt villmannskjøring med ATV.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Jan 2017

Her holdt 1. Skui speidertropp til

Av Odd Tore Saugerud

Det er sparsomt med inventar i huset på Knappnæring, men likevel nok til å kunne fastslå at det en gang ble brukt som speiderhytte for 1. Skui tropp. Siste diplom ble tildelt i 1956, men speiderboken fra 1976 viser at det nok har vært aktivitet der også 20 år senere.

23 Jan 2017

Med pipa i plastikkpresenning

Av Odd Tore Saugerud

Følg blåstien mot øst 0,7 km videre fra hytta på bilde nr. 26625, så kommer du til den rake motsetningen, den nedlagte plassen Knappnæring. Her er det ett rom med kjøkkenkrok og åpen peis. Vedlikeholdet som var startet opp i 2011, se bilde nr. 14558, ser ut til å ha stoppet opp, kanskje på grunn av problemer med å tette rundt pipa.

23 Jan 2017

Den nærmeste naboen til Mustadkroken

Av Odd Tore Saugerud

Syd på Krokskogen ble det i mellomkrigstiden solgt tallrike tomter og oppført hytter i mange størrelser og utførelser på dem. Mustadkroken i østenden av Holmevann er en av de største, men naboen 0,5 km lenger øst langs blåstien ligger ikke langt etter. Oppført i 1942 etter tegninger av Arnstein Arneberg (også arkitekt for Skaugum og Oslo rådhus), grunnflate 136 kvm, seks soverom og ni ildsteder, tomteareal 93 mål. Stort sett uforandret siden den ble bygget, ikke vei, ikke strøm, stort vedlikeholdsbehov og mye utsikt og natur. Nå til salgs med en prislapp på 4 millioner kroner.