Rim og vanndråper med Niskinn i bakgrunnen

Solen varmet ordentlig på Holmevann denne dagen, og morgenens rimlag ble raskt til funklende vanndråper. I skyggen ble det brått kaldt, og på stiene var det lumsk og hard is. På vannet en blanding av blank is og is med tykt rimlag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Jan 2017

Holme med gapahuk og badebrygge

Av Odd Tore Saugerud

I Holmevann er det, naturlig nok, en holme, og på den er det bygget en gapahuk med badebrygge og trapp opp. Selv om mesteparten av nattens rim hadde smeltet i januarsolen, var tanken på badeaktivitet fjern. Den siste aktiviteten på vannet hadde nok vært litt villmannskjøring med ATV.

23 Jan 2017

Her holdt 1. Skui speidertropp til

Av Odd Tore Saugerud

Det er sparsomt med inventar i huset på Knappnæring, men likevel nok til å kunne fastslå at det en gang ble brukt som speiderhytte for 1. Skui tropp. Siste diplom ble tildelt i 1956, men speiderboken fra 1976 viser at det nok har vært aktivitet der også 20 år senere.

23 Jan 2017

Med pipa i plastikkpresenning

Av Odd Tore Saugerud

Følg blåstien mot øst 0,7 km videre fra hytta på bilde nr. 26625, så kommer du til den rake motsetningen, den nedlagte plassen Knappnæring. Her er det ett rom med kjøkkenkrok og åpen peis. Vedlikeholdet som var startet opp i 2011, se bilde nr. 14558, ser ut til å ha stoppet opp, kanskje på grunn av problemer med å tette rundt pipa.