Utsikt fra Myssmørkleiva

Blåstien fra Vestmarksetra til Grønland via Haugsvollen går opp den bratte Myssmørkleiva før den flater ut ved Grønland. Her er det ganske fin utsikt mellom skjeggete trær mot deler av Oslofjorden. Ved å flytte seg litt, er det utsikt helt mot Drøbak. På fjorden er Color Fantasy på vei til Kiel. Ifølge Store norske leksikon var myssmør (egentlig mysesmør) en norsk sommerdrikk laget av oppkavet surprim utrørt i kaldt vann. Det var kanskje behov for noe slikt her i bratta midt i solsteken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Mai 2017

Vårgrønt på Steinsskogen

Av Erik Unneberg

Løvtrærne på Steinsskogen gravlund har begynt å grønnes, takket være det flotte vårværet de siste dagene. Det er både bussholdeplass og parkeringsplasser ved gravlunden, og herfra er det flott å starte turer inn i Bærumsmarka. I bakgrunnen på bildet ser vi Gardlaushøgda, som også har et vårlig fargeskjær. Vi ser den ikke på bildet, men rett ved gravlunden ligger den gamle husmannsplassen Gardlaus. Der skal etter planen en ny markahytte åpne for publikum senere i år.

07 Mai 2017

Forsommer på Søndre Kolsås

Av Erik Unneberg

Dagen hadde en grå start, men utover ettermiddagen kom solen mer og mer til sin rett, og gjorde utsikten og tilværelsen på Søndre Kolsås attraktiv. På bildet ser vi store deler av Bærums vestre del, og videre mot Asker. Helt til høyre troner Skaugumsåsen. Landskapet har fått en vårgrønn karakter, ser vi.

07 Mai 2017

Hvitveis i ravineland

Av Line Mork |

Et steinkast, bokstavelig talt, fra vestre rullebane ved Gardermoen ligger en annen verden. En liten oase. Naturstien her byr på ca. 5 km rusletur på flotte stier og i til dels bratt terreng. Her ligger også minnelunden for flyet som styrtet her 10. mai 1945. For tiden også markert som kjentmannspost.