Den siste myrputten med litt isdekke

Langs stien fra Oppkuven til Lille Oppkuvvann ligger det en lite myrputt om lag 685 moh. Godt skjermet mot sol av høy barskog har litt av vinterens is overlevd her, helt til slutten av mai.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Mai 2017

Navnløst vann 688 moh., Markas høyestliggende?

Av Odd Tore Saugerud

Såttjernet på 667 moh. har vært nevnt som kandidat til Markas høyestliggende vann, men dette navnløse vannet rett øst for toppen på Oppkuven ligger 21 meter høyere. Eggklysen i forgrunnen viser at her har det vært froskebryllup, selv om det nok ikke er lenge side isen gikk her.

29 Mai 2017

Ski i høyre spor, sykkel i venstre

Av Odd Tore Saugerud |

Tom Stensaker og Atie D. Saugerud i engasjert samtale om Krokskogens herligheter og spesielt snøen som falt i mai. Med litt hjelp av snøen i veigrøfta hadde Tom fått til 100 meter sammenhengende skispor langs bittelille Oppkuvtjern. For Atie ble dette slutten på sykkelturen, og overgang til en runde på blåsti over Oppkuven. Da vi var tilbake snaue tre timer senere, var det bare usammenhengende biter igjen av skisporet.

29 Mai 2017

Vinterens nedbør samlet opp?

Av Odd Tore Saugerud

Ved nordøstenden av Nordre Heggelivann ligger denne aluminiumsprammen. Tydeligvis en tett konstruksjon, for den var fylt til randen av vann. Er dette representativt for årets samlede nedbør så langt? I bakgrunnen åsryggen Skibet.