Utsikt fra toppen av Ullensaker

Det er fin utsikt fra det høyeste punktet i Ullensaker kommune. Her ser vi sørvestover, blant annet mot Oslo lufthavn. Kommunetoppen ligger 313 moh. og er et punkt sørøst på Hasleråsen. Åsens høyeste punkt er 348 moh. og ligger i nabokommunen Eidsvoll.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Jun 2017

Kampevaddammen: demningen sett fra luftsiden

Av Odd Tore Saugerud

Luftsiden av demningen i Kampevaddammen står det ikke så bra til med. Her har mye av den tykke steinmuren rast ut. Der var det tidligere en foreseggjort stenbro ifølge bilde nr. 4510, og det er denne som har falt sammen/rast ut. Jeg husker ikke denne broen, og har heller ikke funnet bilder av den til nå.

06 Jun 2017

Kampevaddammen: demningen sett fra vannsiden

Av Odd Tore Saugerud

Demningen i Kampevaddammen er i forfall. Reguleringsmekanismen er borte, og demningen står helt åpen. Vannsiden av demningen er forsterket med et betonglag, og står fortsatt ganske bra.

06 Jun 2017

Elgsbrenna: grensevarde over stup

Av Odd Tore Saugerud

Fra varden på bilde nr. 27172 er det flere varder i det småkuperte terrenget, plassert slik at en stake ville være synlig fra nabovarden. Ved forlengelsen mot vest av stupet på bilde nr. 27171 ligger det en liten varde på stupkanten. På toppen av denne ligger en avlang stein som peker forholdsvis nøyaktig i grenseretningen, en kjent detalj fra f.eks. Hardangervidda. Videre mot nord peker den over en myr bevokst med skog og kratt. På motsatt side av denne, et stykke oppe på en liten rygg, ligger neste varde. Slik fortsetter det gjennom neste knekk i grenselinja og frem til blåstien til Fjellseter.