Nytt landemerke i Sørmarka

På Hjellsåsen i Ski har en gruppe entusiaster fra Kråkstad IL (Tårnlauget i seniorgruppa) sørget for å få opp et utsiktstårn, som er blitt et populært turmål etter åpningen 10. juni 2017. Tårnet er blant annet finansiert ved en innsamlingsaksjon. Hjellsåsens topp ligger 238 moh., og tårnet rager 12 meter. Det er ca. 1,5 km å gå fra p-plassen ved Granerud skytebane, og fint å gå tur videre forbi Vientjern og til for eksempel Orremåsan.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Jul 2017

Nytt tårn forut

Av Nina Didriksen

Det er bare halvannen kilometer å gå fra p-plassen ved Granerud skytebane i Ski til det nye utsiktstårnet på Hjellsåsen, på kjerrevei og god sti. Underveis ble vi angrepet av opptil flere klegg i sommervarmen, men oppe ved og i tårnet sørget vinden for tryggere omgivelser.

14 Jul 2017

Stille ferd på Jarenvatnet

Av Eivind Molde |

En svane beveger seg stilfullt og rolig i den søndre delen av Jarenvatnet. Denne delen av vannet er naturreservat, og det er et svært rikt fugleliv her.

14 Jul 2017

Sykkeltrase ved motorvegen

Av Eivind Molde |

Arbeidet med ny riksveg 4 på Hadeland er nå ferdig. Bilene har fått fire felt til disposisjon. Godt at det også er laget fine traseer for syklistene, og at det finnes sikre krysningsmuligheter. Som her, ved Jaren.