Elneshøgda: Bysteinen/Linskjørka og Kirkesteinen

Beskrivelsen av kjentmannsposten på Elneshøgda angår for det meste steinen Bysteinen eller Linskjørkja, som ligger øst for toppen på 429 moh. Her er et bilde av den, i fall noen skulle ha lett etter den. Det er flere store steiner i området, og den store, flate steinen kalt Kirkesteinen ligger lett synlig inntil stien fra blåstikrysset i syd. Her var det kjentmannspost i perioden 1998-2000. Linskjørka/Bysteinen ligger ca. 100 meter nord for denne, men var tilgrodd og ikke lett synlig. Kildene er ikke entydige på navnene her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Aug 2017

Elneshøgda: tid for litt ettertanke

Av Odd Tore Saugerud |

På Elneshøgda er den nye tid i ferd med å ta over: Trigtårnet har for lengst falt ned, utsikten gror igjen, og ny kjentmannspost har tatt over treet der posten fra merkets urtid sto, se bilde nr. 16571 fra 2012. Men ser du nærmere etter på furustammen, er det fortsatt et område hvor barken er mindre værbitt der hvor den gamle posten sto.

31 Jul 2017

Stien over Ravnkollen

Av Erik Unneberg

Den blåmerkede stien fra Romsås til Badedammen går over Ravnkollen.

31 Jul 2017

Disig utsikt fra Ravnkollen

Av Erik Unneberg

Den første delen av dagen var solrik, men da ettermiddagen kom, skyet det til. Det begynte å blåse, og rett etter at dette bildet ble tatt, kom regnet. På bildet, som er tatt fra Ravnkollen, ser vi Grorud senter i forgrunnen. Til høyre ser vi bebyggelsen på Rødtvedt, og bakenfor skimter vi litt av Oslofjorden.