Rundbladet soldogg i blomst på myra vest for Åbortjern i Osmarka

Soldogg er små, uanselige insektetende planter med klebrige «fingre» på bladene. Ikke sjeldne, men lette å overse. To arter i Marka: rundbladet som på bildet, og smalbladet. De vokser gjerne mellom annen vegetasjon på meget våte steder og er vanskelige å fotografere. Akkurat dette eksemplaret er litt uvanlig siden det vokser på naken myrjord. Barnålen i nedre venstre hjørne viser hvor liten planten er.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Jul 2017

På tur langs Alna

Av Erik Unneberg

Turveien langs Alna, mellom Grorud og Huken, går i grønne omgivelser. Noen steder langs traseen står det benker og bord.

05 Aug 2017

Et prakteksemplar av gul korallsopp eller gullkorallsopp?

Av Kjersti von Krogh |

Et fullvoksent eksemplar av en korallsopp, og fotografen våger seg ikke på å bestemme denne iøynefallende soppen som ble funnet i Årvollåsen. Begge kan bli meget store og kan veie over kiloet, har behagelig lukt og mild smak.

05 Aug 2017

Ytterst på stupet

Av Kjersti von Krogh

Fra Linnerudseterhøgdenes høyeste punkt (385 moh.) og ned til Alnsjøen er det ca. 150 høydemeter, og vi må trå forsiktig langs den stupbratte stien. Rasteplassen på toppen er et populært mål med bålplass. Denne første lørdagen i august viste sikre høsttegn seg: rødmende rognebær og blomstrende lyng.