Steinfjøset på plassen Abrahamsrud øst for Soterud 2017

Bildet viser hytta/fjøset sett fra syd lik det står i august 2017. Sammenlignet med bilde nr. 27470 har bordkledningen øverst på veggen forsvunnet, og torvtak med underlag er mer medtatt. Steinveggene har ikke forandret seg vesentlig. Dette er sannsynligvis deler av murene til det opprinnelige fjøset. Treet hvor tavlen til kjentmannsposten sto er hogd ned, og tavlen fjernet og kastet. Vi fant den tilfeldigvis og satte den opp igjen mot steinveggen. Hvor lenge den og hytta overlever er nokså uvisst, men dette hjørnet vil nok bestå en god stund til.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Aug 2017

Abrahamsrud: steinhytta sett fra nord 2017

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser hytta og restene av steinfjøset sett fra nord i august 2017. Sammenlignet med bilde nr. 27474 fra 2003 ligger hytta nå inne i et stort hogstfelt, og hogstmaskinen har også fjernet trærne inne i ruinen etter fjøset. Østveggen og nordveggen i hytta har begynt å gli ut, og det er ikke lenger mulig å lukke døra. Taket er kraftig salrygget, og det som vel var en sovehems inne, er flattrykt. Dette lover ikke godt for fremtiden. Forskjellen i bildekvalitet mellom bildene fra 2003 og 2017 er påtagelig. Bildene fra 2003 er tatt med Canon 300D, det første digitale speilreflekskameraet til folkelig pris: mindre dynamisk område (belysning), mye mer fargestøy, uskarpe hjørner og venstre side av bildene. Det har skjedd store forbedringer på dette området i løpet av disse årene.

26 Okt 2003

Abrahamsrud: steinhytta sett fra nord 2003

Av Odd Tore Saugerud

Bildet viser hytta og restene av steinfjøset sett fra nord oktober 2003. Det var da fortsatt mulig å lukke igjen døra. Veggene til fjøset hadde falt sammen, og det vokste store graner inne i ruinen.

20 Aug 2017

Abrahamsrud: interiør i steinhytta 2017

Av Odd Tore Saugerud

Slik ser hytta ut innvendig i august 2017. Understøttelsen av klaffbordet har gitt etter, og mye av det som sto på det, har havnet på gulvet. Løse bord med spiker og mange års støv og spindelvev gjorde det lite trivelig å gå nærmere inn i sittekroken. I restaureringen rundt 1970 ble det i stor grad brukt lokale materialer, bjørkestammer til hyller og takstøtter, granstammer til tak og mønsås, men ovnen ble båret opp dit. De to gamle interiørbildene, bilde nr. 27471 og bilde nr. 27472, ble tatt med blitz, mens dette er tatt i meget sparsomt naturlig lys, håndholdt med støtte.