Skuterud gård med diger eik

Hestegården Skuterud i Nordre Frogn ligger helt for seg selv i skogen langt nord i Nordre Frogn. Bildet er tatt mot vest.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Aug 2017

Idyllen Haslenesset

Av Lise Henriksen

Omtrent på grensen mellom Nesodden og Frogn ligger eiendommen Haslenesset - en landlig idyll i et typisk Nesodd-landskap. Her renner også elven Hasla, som danner kommunegrensen. Litt lenger vest ligger Gullerud-gårdene. Bildet er tatt mot nord.

23 Aug 2017

Gygra: en kløft i syd

Av Odd Tore Saugerud

Vel er selve nedstigningen til Gygra krevende, men det er heller ikke enkelt å komme ned til det flatere partiet hvor nedstigningen starter. I nord og øst er det stup, og i syd er denne kløften med et par minigygrer vanskelig å krysse. Men innerst i denne er det nærmest en hylle som leder forbi, om man klarer å komme seg ned til denne blant stup og skrenter. Som nevnt under bilde nr. 23941 er det nord for kollen 480 moh. en bratt revne som er passerbar, men også her er et tau på ca. 15 meter å anbefale på grunn av løsmasser.

23 Aug 2017

Gygra: vid utsikt mot Ringerike

Av Odd Tore Saugerud

Mens jeg prøvekrabbet ned til Gygra og opp igjen, passet Atie på tauet og beundret utsikten fra toppen av nedstigningen. Vi konkluderte med at sikkerheten ville være akseptabel for de som hadde erfaring med å krabbe i meget bratt lende med støtte av tau. Men med en taulengde på 50 meter ville det ta altfor lang tid for et turfølge å krabbe seg ned og opp, så besøket til Gygra må utelates.