Hengefuputten

Den lille Hengefuputten ligger avsides i Kjaglidalen øst for Rognlia under et ca. 20 meter høyt stup. Ingen sti går dit, og terrenget er sengått. Vi besøkte den i et forsøk på å finne ut hva stavelsen «fu» (= rompe, ræv på ringeriksdialekt) i navnet kunne referere til. Dette kom opp i forbindelse med plassen Slengfu i Lillomarka, bilde nr. 26541. Vi forventet kanskje et sig mellom to avrundete småkoller eller noe slikt, men fant ikke noe som ga de rette assosiasjoner. Nå var stupet dekket av skog, men det var heller ikke spor etter sig ut i vannet. Men putten var ganske pen i ettermiddagssolen, med høye siv langs kantene og en antydning til begynnende høstfarger. Gjengroingen hadde kommet langt her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Aug 2017

Ved Mjøsas bredd

Av Eivind Molde

Fjellhaug ligger ved Mjøsas bredd, og fra Totenvegen er det ingen ting å si på utsikten.

13 Aug 2017

Mot Fjellhaug fra nord

Av Eivind Molde

Slik møter man Fjellhaug om man kommer syklende på Totenvegen fra nord. Herfra kan man enten fortsette sørover langs Mjøsa, eller man kan "klatre" opp i Skreifjella. Da venter 6 kilometer med sammenhengende stigning.

27 Aug 2017

Høstmorgen ved Vesle Ugla

Av Torgeir Stenstad

Her går de første løypene om vinteren. I dag kjølig morgen, men frosten lar vente på seg. Åsen i bakgrunnen er Øyangsrøysa.