En furu på Hakklomana

En helt vanlig dag i skogen for damer 50+ innebærer for eksempel treklatring. Denne furua på flotte Hakklomana sto for tur søndag. Over oss sirklet også en stor fugl, som meget vel kan ha vært fiskeørnen vi har sett her før (men den forsvant før vi fikk sett den i kikkert).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Aug 2017

Hengefuputten

Av Odd Tore Saugerud

Den lille Hengefuputten ligger avsides i Kjaglidalen øst for Rognlia under et ca. 20 meter høyt stup. Ingen sti går dit, og terrenget er sengått. Vi besøkte den i et forsøk på å finne ut hva stavelsen «fu» (= rompe, ræv på ringeriksdialekt) i navnet kunne referere til. Dette kom opp i forbindelse med plassen Slengfu i Lillomarka, bilde nr. 26541. Vi forventet kanskje et sig mellom to avrundete småkoller eller noe slikt, men fant ikke noe som ga de rette assosiasjoner. Nå var stupet dekket av skog, men det var heller ikke spor etter sig ut i vannet. Men putten var ganske pen i ettermiddagssolen, med høye siv langs kantene og en antydning til begynnende høstfarger. Gjengroingen hadde kommet langt her.

13 Aug 2017

Ved Mjøsas bredd

Av Eivind Molde

Fjellhaug ligger ved Mjøsas bredd, og fra Totenvegen er det ingen ting å si på utsikten.

13 Aug 2017

Mot Fjellhaug fra nord

Av Eivind Molde

Slik møter man Fjellhaug om man kommer syklende på Totenvegen fra nord. Herfra kan man enten fortsette sørover langs Mjøsa, eller man kan "klatre" opp i Skreifjella. Da venter 6 kilometer med sammenhengende stigning.