DNT-seniortur: lunsj i sommerstemning

Vi er helt i slutten av august, men fortsatt kan det bli sommerlige temperaturer på dager med sol. Her nytes lunsjen i solhellingen på Tjennsløkka ved Skapertjern. Noen var giret på et bad, andre betraktet dagens soppfangst langs stien fra Sørumsåsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Aug 2017

DNT-seniortur: toppen er nådd

Av Odd Tore Saugerud

DNTs seniorturer denne uken gikk over Sørumsåsen og rundt Skapertjern. Her er bakkene fra Gullaugkleiva forbi molydenverket og gruva unnagjort, og det er tid for en liten utsiktspause. I motsetning til gårsdagens tur gikk denne turen i strålende sol og sommertemperatur, og to fulle busser har fordelt seg på lang, middels og kort løype. Her viser turleder Kirsten frem kartet som bekrefter at toppen er nådd, og nå venter nedoverbakker og flat sti langs Skapertjern.

28 Aug 2017

To eksempler på solid gråsteinsmuring

Av Odd Tore Saugerud

I sydenden av Skapertjern er det en demning med sidedemning murt i gråstein med vannside dekket av betong. Disse har sammenheng med at Drammen hadde drikkevannsreservoar her tidligere. Nedenfor demningen går det en vei på murer som er utført på samme måte. Skikkelig og varig håndverksutførelse.

28 Aug 2017

Molybdenverket: molybdenbruddet

Av Odd Tore Saugerud

Forekomsten av molybden var tydeligvis begrenset til en ganske smal åre i lia ganske nær Skapertjern. Det ble drevet både som dagbrudd og gruvegang. På det dypeste var det 40 meter fra overflaten og ned til hovedstollen. Malmen var mager, 0,2 % mot Knaben gruvers 0,5 %. Bruddet er godt inngjerdet og vanskelig å fotografere.