Tappenbergvann: utsikt fra syd mot Falkehøgda

Ut fra formen på vannet kunne navnet på vannet like gjerne vært noe med Krokvann, men da ville det blitt fire Krokvann på rad. Denne solrike septemberdagen var det folk og kanoer på alle odder, men ingen på vannet da bildet ble tatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2017

Idylliske Drittjern

Av Torgeir Stenstad |

Dette idylliske tjernet hadde fortjent et mer parfymert navn, her er nå en kjentmannspost. I dag sykkeltur på Romeriksåsen, og en tur innom Råsjøstua ble det også. Og høstfargene er på vei!

31 Aug 2017

Drittjern: tjernet der øst er syd

Av Odd Tore Saugerud |

Dette er Drittjern sett fra øst, med utløpsbekk og koselig gras- og mosedekket skogsbilvei bak låst bom. Selv på en gråværsdag som denne er det tydelig at høstfargene er på vei, spesielt blåbærlyngen, som hadde fått skikkelig rødfarge enkelte steder. På bildet står også periodens kjentmannspost, ifølge håndboken som i urtiden: På bjørk 15 m S tjernet. Men posten står i østenden, og der er den også tegnet i håndboken.

31 Aug 2017

Drittjern: skogsvann i blautmyr

Av Odd Tore Saugerud

Drittjern ligger ca. en kilometer sydøst for Råbjørnhytta, og er ett av flere småtjern i dette området med rare navn, som Dansetjernet, Gåsetjernet, Låketjernet. Opprinelig navn var Dritartjern, men noen lukt som kunne forbindes med dette kunne jeg ikke kjenne. Derimot kan nok ivrige stangfiskere ha ment at dette var et drittjern etter å ha prøvd å forsere myra ut til bredden. Her var det blautmyr, med flytetorv ispedd vannputter, gjørmehull og flytende mose. Denne regntunge dagen var det noe sørgmodig over vannet, tung stillhet, men med klagende skrik av musvåk.