Naturen begynner å ta seg inn igjen etter arbeidet med å rehabilitere demningen i Burudvann, så det var naturlig å ta seg en tur dit og se hvordan det hele tar seg ut med litt vannføring. Det er påfallende hvordan det nye betongpåbygget og allerede høye vekster på luftsiden dekker over den gamle steindemningen. Det virker litt brutalt å behandle en over 100 år gammel demning slik.
TweetBilde nr. 27566 viser den murte varden på Skimten. På det bildet peiler Atie seg inn mot Gausta, 83 kilometer unna. Andre, også fjerne, mål er Ringkollen, Gyrihaugen, Løvlia, Tryvasstårnet og Holmenkollen. Sikteplaten ble satt opp i 1961, og var vel heller ambisiøs allerede da, selv om det da var mye mindre vegetasjon rundt Skimten. Nå passer vel i beste fall betydningen «kan se utydelig» på de fleste av målene.
Skimten med sine 554 moh. og murt varde er det høyeste punktet på Skimtplatået. Skimt kan bety «det vi kan øyne, se utydelig», og knytter da navnet til utsikten fra høyden ved varden. At utsikten fra Skimten har vært viktig, viser bilde nr. 27567.
Det er fortsatt mange gamle veivisere signert DOT (Drammen og omegn turistforening) på Skimtplatået. Stien til Vakkertjern og Løken er blåmerket, i alle fall så lenge den går i retning Tverråsen, mens stien til det nærliggende Tjuvtjern og videre til Steinkjerringa er en blanding av umerket og blåmerket traktorvei som går over i umerket sti. Det kan nok være en utfordring for den som ikke er lokalkjent å følge de gamle skiltene, for i neste stikryss kan det være veivisere som viser til andre stedsnavn, eller ingen veiviser.