Kneikfossen i avtagende flom

Kneikfossen i Burudelva var drivkraften til Fossli Skaftefabrikk, som holdt til i den rødmalte bygningen på høyre side i bildet. Nå er den i fritt forfall, mens fossen viser seg fra sin beste side etter flommen. Hadde det vært større vannføring hadde det ikke blitt noe bilde her, for det blåste friskt med vanntåke fra fossen fortsatt, og dråper på objektivet gir rare og ubrukelige bilder.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2017

Burudvann: slutt på badesesongen for i år

Av Odd Tore Saugerud

Badebrygga på Burudvann er for helårsbruk, se bilde nr. 15634, men i dag var det helt stille der. Ikke bare der, det var ingen å se ved vannet eller på veien dit heller. Lensa foran overløpet er ikke akkurat en visuell nytelse, men den holder vel badende unna. Et par små tømmerstokker hadde likevel klart å komme forbi, se bilde nr. 27569.

13 Sep 2017

Burudvann: nytt overløp med S-formet bekkeløp

Av Odd Tore Saugerud

Overløpet ble i forbindelse med rehabiliteringen flyttet fra midten, se bilde nr. 17833, til sydenden. Før var det fra overløpet en loddrett foss til rett og ganske flatt bekkeløp, nå er overløpet avrundet og går over i et slakere S-formet bekkeløp med kanter av løst stablete stein.

13 Sep 2017

Burudvann: den rehabiliterte demningen sett fra luftsiden

Av Odd Tore Saugerud

Naturen begynner å ta seg inn igjen etter arbeidet med å rehabilitere demningen i Burudvann, så det var naturlig å ta seg en tur dit og se hvordan det hele tar seg ut med litt vannføring. Det er påfallende hvordan det nye betongpåbygget og allerede høye vekster på luftsiden dekker over den gamle steindemningen. Det virker litt brutalt å behandle en over 100 år gammel demning slik.