En rad av steinsøyler

Under stupet mot vest ligger en rad med flate steinsøyler som den som er vist på bilde nr. 23964, synlig som området med skygge midt på bildet. Ovenfra lignet det litt på ryggplatene til en stegosaurus, men med alle platene på én linje. Det må nok en tur ned eller opp dit for å få full forståelse hvordan det ser ut.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Okt 2017

Utsikt ned Pipeskaret

Av Odd Tore Saugerud

Pipesteinen ligger i Pipeskaret sammen med andre interessante steinformasjoner. I forhold til bilde nr. 24002 fra juli 2015 er ståstedet litt forandret, og trærne har delvis felt løvet. Nå er stupet på sydsiden av Pipeskaret tydelig, og steinsøylen på bilde nr. 23964 kan skimtes som en mørk skygge bak treet nærmest stupet. Kanskje den er brukbart synlig når alle bladene har falt av. Bilde nr. 27716 viser raden av steinsøyler sett ovenfra.

09 Okt 2017

Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet: utsikt mot Gaustatoppen

Av Odd Tore Saugerud

Bronsealdergravrøysa er et av stedene i Marka som kan skryte av uhindret utsikt mot Gaustatoppen. Men selv om den var godt synlig for øyet, har kameraet problemer med blådis og kontrast. Legg merke til hvordan fargene tilsynelatende forandrer seg når man zoomer inn fra bilde nr. 27712 via bilde nr. 27713 til dette. Øyet klarer det ganske bra, kameraet sliter.

09 Okt 2017

Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet: Kroksund og broene

Av Odd Tore Saugerud

Det er vel bestemt nå at nye E16 og Ringeriksbanen skal krysse Tyrifjorden ved Kroksund, så da gjelder det å bevare utsikten dit som den var, med gammel steinbro med ny bro over, og broen over til Storøya og gården og golfbanen der.