Her kommer det en DNT-hytte

Den gamle hytta som kalles Johnsbu skal etter hvert vike plass for en ny hytte. Den norske turistforening har fått tillatelse til å sette opp en ubetjent turistforeningshytte med åtte senger her vest for Vettakollen. Fuglemyrhytta får et moderne utseende, og utenfor blir det sitteplasser og utsikt. Etter planen skal den nye hytta stå ferdig sommeren 2018, samme år som DNT feirer 150-årsjubileum.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Des 1998

Molybdenverket: transformatorhuset desember 1998

Av Odd Tore Saugerud |

Molybdenverket var kjentmannspost 1998 – 2000, og vi besøkte det i romjulen 1998. Den gangen var huset i mye bedre tilstand, og det var oppslag som fortalte både om dette huset og andre installasjoner på molybdenverket. Som bilde nr. 27520 fra 2017 viser, er nå huset herpet og tagget innvendig. Oppslagene er revet ned, men trærne har vokst seg store siden da. Bildet er scannet fra negativ fargefilm ISO 400 med lav kontrast og tydelige korn.

16 Mai 2017

Over Ringivollen

Av Per Sørhaug |

Vi har ikke vært velsignet med mye fint skiføre i vinter, så vi hadde satt pris på å være kvitt det nå midt i mai.

13 Mai 2017

Det våres (igjen) nedenfor Kobberhaughytta

Av Fredrik Gade |

Igjen er det vår, og skiføret er i ferd med å renne bort. En siste tur fra Frognerseteren til Kobberhaughytta rakk vi akkurat denne fine lørdagen i mai. De beste forholdene finner man nå ved Heggehullet og videre mot Skjennungen over Frønsvollsmyrene. Det er nok fortsatt mulig å få seg en skitur i morgen søndag, men det sammenhengende føret er i ferd med å forsvinne.