DNT-hytte med hovedstadsutsikt

Vest for Vettakollen skal Den norske turistforening sette opp en ny hytte i 2018. Den gamle Johnsbu, som står der i dag, skal rives. Fra hytta og uteområdet foran blir det fin utsikt mot Oslo, fjorden og Holmenkollbakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Jan 2017

Her kommer det en DNT-hytte

Av Nina Didriksen

Den gamle hytta som kalles Johnsbu skal etter hvert vike plass for en ny hytte. Den norske turistforening har fått tillatelse til å sette opp en ubetjent turistforeningshytte med åtte senger her vest for Vettakollen. Fuglemyrhytta får et moderne utseende, og utenfor blir det sitteplasser og utsikt. Etter planen skal den nye hytta stå ferdig sommeren 2018, samme år som DNT feirer 150-årsjubileum.

27 Des 1998

Molybdenverket: transformatorhuset desember 1998

Av Odd Tore Saugerud |

Molybdenverket var kjentmannspost 1998 – 2000, og vi besøkte det i romjulen 1998. Den gangen var huset i mye bedre tilstand, og det var oppslag som fortalte både om dette huset og andre installasjoner på molybdenverket. Som bilde nr. 27520 fra 2017 viser, er nå huset herpet og tagget innvendig. Oppslagene er revet ned, men trærne har vokst seg store siden da. Bildet er scannet fra negativ fargefilm ISO 400 med lav kontrast og tydelige korn.

16 Mai 2017

Over Ringivollen

Av Per Sørhaug |

Vi har ikke vært velsignet med mye fint skiføre i vinter, så vi hadde satt pris på å være kvitt det nå midt i mai.