Utsikt over Ringerike fra toppen av Mørkganga

Merkelig nok er det ikke mange bilder av utsikten fra toppen av Mørkganga i Markadatabasen. Ved å sammenligne dette bildet med de som allerede er der, blir en betydelig forskjell synlig: et nytt, stort flatehogstfelt på begge sider av den gamle Skardveien. Den flotte granskogen langs denne er nå vekk til et stykke ovenfor skogsbilveien fra Abrahamrud. Ikke vakkert å se på, men hogstfeltet åpner for flotte, nye utsikter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Nov 2017

Isen legger seg på Migartjern

Av Odd Tore Saugerud

Da jeg kom til Migartjern i dag, blinket det i nesten speilblank is. Ikke særlig tykk ennå, men den dekket hele tjernet. Litt kontrast til husken i treet, som vel helst forbindes med mer sommerlige forhold.

02 Nov 2017

Undersøker Heftye-bautaen på Midtstuen

Av Nina Didriksen

Oslo kommune har startet undersøkelser av noen av bautaene i hovedstaden, for blant annet å se om de står støtt nok. Kommunens kunstsamling har ni bautasteiner fra mellom 1887 og 1947. Steinen på bildet ble reist av "Kristiania ungdom" i 1887 og hedrer bankieren og eiendomsbesitteren Thomas J. Heftye, som blant annet kjøpte Frognerseteren og Frognerseteren skog. Han var også Den Norske Turistforenings første formann (som det het den gangen), og DNT feirer 150-årsjubileum i 2018.

02 Nov 2017

Gutten med seljefløyten hadde gått hjem

Av Nina Didriksen

Det er idyllisk ved Dælivann, og etter at Bærum kommune ryddet og satte opp et gjerde, er det lett å kjenne igjen stedet der Christian Skredsvig malte "Gutten med seljefløyten" i 1889. Denne novemberdagen 128 år senere var det veldig vått i Marka, men dette landskapsvernområdet er vel verdt et besøk.