Måneoppgang over Romeriksåsene

Søndag kveld var det en helt nydelig måneoppgang over Romeriksåsene. I disse mørke og våte tider er det utrolig deilig å få sånne naturopplevelser. Bildet er tatt ved Slattum Bru i Nittedal.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Nov 2017

Når nettene blir lange

Av Kjersti von Krogh

Nok en kjølig natt gjorde at vinteren igjen banket på. En tynn ishinne la seg over Lille Gryta, som ligger like vest for Store Gryta.

03 Nov 2017

Gamle Hytteveien

Av Kjersti von Krogh

Nordover fra Solemskogveien mot Maridalsvannet ligger restene etter Hytteveien, som ble anlagt av håpefulle hyttebyggere i åsen. I denne veien lå stua Kalland hvor familien drev dagligvarehandel i to generasjoner, og i 1952 fikk veien navnet Kallandveien. Dette er i dag en blindvei, som går over i en bratt sti ned mot Monsetangen, og i denne stien står dette vakre mosegrodde steingjerdet.

04 Nov 2017

Tåkehavet over Ringerike har fått flere øyer

Av Odd Tore Saugerud

Torgeir Stenstad var før meg på Ringkolltoppen i dag, og tok bilde nr. 27856 kl. 11.15, da tåka dekket Tyrifjorden og mesteparten av lavlandet. Jeg var på samme sted kl. 14.15, og da var det bare tåke over vannene. Lav sol midt i mot gjorde det nesten umulig å få et brukbart bilde. Omtrent kl. 14.45 begynte det å blåse fra syd, og da jeg kom til Damtjern ved solnedgang var all tåka borte. Og nå til kvelds er været som lå og lurte i syd kommet hit, og det regner kraftig.